Hyrbil Gran Canaria Flygplats

Bra att veta om Gran Canarias flygplats
Tips när du ska hyra bil

Gran Canaria Airport, även kallad Las Palmas Airport, är den enda kommersiella flygplatsen på ön, och är även en av de största flygplatserna i Spanien när det gäller flygtrafik och antal passagerare. Det är en viktig flygplats för bland annat flygtrafik till Västafrika och atlantiska öar såsom Madeira och Azorerna. Flygplatsen erbjuder flyg till och från över 100 destinationer.

Flygplatsen har en terminal, som är indelad i tre zoner. Zone A används för flygningar inom EU, Zone B för internationella flygningar utanför EU och Zone C för flygningar till andra öar i området.
En andra terminal håller på att byggas i den västra delen av flygplatsen. Gran Canaria Airport är öppen 24 timmar om dygnet under hela året, och har bland annat flera caféer, restauranger och butiker. Flygplatsen erbjuder trådlöst internet, där de första 15 minuterna är gratis. På flygplatsen finns också flera uttagsautomater, lekrum och postkontor.

Ta sig till och från flygplatsen

Flygplatsen ligger i den östra delen av Gran Canaria, 19 km söder om Las Palmas och 25 km från de populära turistområdena i söder. Flygplatsen kan nås antingen via buss, bil eller taxi. Området där taxibilarna finns ligger vid ankomsthallen. Parkeringsplatser finns strax utanför terminalen, drygt 1400 st fördelade på tre våningar. Vill man hyra en bil eller om man förbokat en bil redan, går man till biluthyrningskontoren som är belägna inne i terminalen. Här finns sex st biluthyrningsfirmor respresenterade; Avis, Cicar, Europcar, Goldcar, Hertz och Top Car Auto Reisen.

hit counter