Gran Canaria Miniguide

Turistguide i miniformat för dig som ska besöka Gran Canaria
Tips när du ska hyra bil

Gran Canaria tillhör ögruppen Kanarieöarna, som ligger i Atlanten utanför nordvästra Afrika. Kanarieöarna består av 13 öar, där Gran Canaria är den tredje största till ytan och den ö som har flest invånare. Gran Canaria är ett populärt resmål, och ön besöks av drygt två miljoner turister varje år. Det som lockar med Gran Canaria är bland annat det rika naturlivet, det varma klimatet och blandningen av lugnt strandliv och ett pulserande nattliv. Man kan förstå att ön särskilt lockar nordbor under vinterhalvåret, då den södra delen av Gran Canaria nästan alltid har vackert väder och tillhör en av de platser i världen som har flest antal soltimmar per år.

Mer om de största städerna på Gran Canaria

Läs om Las Palmas här
Läs om Gran Canaria Hamn här
Läs om Playa del Ingles här

Stränder och sevärdheter

Gran Canaria har 70 olika stränder, som tillsammans upptar ca 60 km av den totalt 236 km långa kustlinjen. De mest populära stränderna ligger på den södra delen av ön, då klimatet är som varmast där. Den östra kusten  har också fina stränder, medan den västra kusten består mer av klippor och berg. Den mest populära stranden på Gran Canaria är Maspalomas, som är belägen vid den sydligaste delen av ön. Maspalomas är med sina sex km också den längsta på ön, vilket gör att man ändå inte behöver trängas. Stranden är även lite lugnare än exempelvis sin granne Playa del Ingles, som har ett mycket mer utbrett nattliv. Andra kända stränder på Gran Canaria är San Augustin och Puerto Rico.

Las Palmas är Spaniens sjunde största stad, och här finns flera historiska sevärdheter såsom vackra kyrkor och katedraler, och staden har ett brett utbud av restauranger, barer och shopping.
Gran Canaria har en mycket vacker natur som man kan uppleva genom exempelvis vandringar och cykelturer, och ön har också flera parker och trädgårdar som man kan besöka.

Förbindelser

Gran Canaria har många vägar över hela ön, som även går upp mot bergsområdena. Ön har några motorvägar som ligger främst i den sydöstra delen, då det är flest invånare och turister där. Planer finns på att eventuellt bygga en järnväg mellan Las Palmas och den södra delen av ön. Gran Canaria Airport är den enda kommersiella flygplatsen på ön, och är belägen vid kusten på den östra delen av ön. Den viktigaste hamnen på ön när det gäller transport av varor och passagerare ligger i staden Las Palmas.

hit counter