Köra bil på Gran Canaria

Bra att veta innan du sätter dig bakom ratten på en hyrbil i Gran Canaria
Tips när du ska hyra bil

För att få köra bil på Gran Canaria gäller samma regler som i Spanien, det vill säga att man som besökande från ett EU-land endast behöver ha med sig sitt körkort från hemlandet. För att hyra bil måste man också ha giltigt pass/ID och ett kreditkort. Dokument som man bör ha i bilen ifall man blir stoppad av polis är pass, körkort, ägardokument eller hyrbilsdokument samt försäkringspapper.

Trafikregler

Gran Canaria har högertrafik, och alla passagerare i fram- och baksätet måste ha bilbälte. Det är förbjudet att prata i mobil när man kör bil, även när bilen står stilla vid exempelvis trafikljus eller i köer. Man måste ha hjälm både då man åker motorcykel, moped och cykel.

Hastighetsbegränsningen är generellt 50 km/h i bebyggda områden och 120 km/h på motorvägar, om inget annat anges. Parkering är förbjudet på vita eller gula ränder, medan blå ränder betyder att parkering är tillåten men att man måste köpa en parkeringsbiljett. Biljetten köps i en automat vid gatan och läggs väl synlig vid framrutan.

Vägar

Gran Canaria har ett kuperat landskap, vilket gör att många vägar kan vara slingriga och smala och man kan få köra med begränsad hastighet och vara beredd på möten. Motorvägen GC1 från Las Palmas till Arguineguin och GC2 från Las Palmas till Agaete är de enda motorvägarna på ön.

hit counter